coop.no
 


Vi satser i og på Rogaland!

I august åpnet vi 3 nye Coop Mega butikker i Stavanger, nå teller vi 12 store supermarkeder i Rogaland. Coop Mega satser stort på norskprodusert kjøtt og grønnsaker. Hver dag får du det beste Jær-regionen har å by på i våre Coop Mega butikker.

De beste råvarene, gir deg inspirasjon til å lage god mat! Og våre ferskvarespesialister ute i butikkene, kommer gjerne med tips og råd.

Velkommen til nye smaksopplevelser,
både til hverdag og fest!

 

Gulrot fra Bru Gard på Brusand

I 3 generasjoner har familien Stokkeland drevet gården Bru på Brusand.

Det hele startet i 1969 med tradisjonelt bruk; noen få kyr og 30 mål med dyrka mark. Det har vært en spennende reise fram til dagens bruk på mer enn 670 mål dyrka mark og et gulrotpakkeri hvor det pakkes 2500 tonn gulrøtter i året. De produserer ikke alt selv, 7 andre bønder fra Vik til Ogna leverer til pakkeriet.

I tillegg satser familien på andre grønnsaker og nye produkter; Regnbuegulrot, rød-, gul-, hvit- og polkabete, persillerot, stangselleri, knutekål, rettich , pastinakk, løk og vårløk. Og de er opptatt av vekstskifte for å levere topp kvalitet. «Vi bruker 3 år på å teste ut en ny sort» forteller Laurits. «Utfordringene blir om grønnsakene trives i jorda vår og om forbrukeren vil ha de.»

 

Snack paprika fra Miljøgartneriet på Kviamarka Nærbø

Kåre Wiig fra Miljøgartneriet viser stolt fram Snack paprikaen, den lange paprikaen som ser ut som en kjempechili. På smak er den søt, sprø og god, og kan også nytes alene - bare som en snack! Og i Norge produseres den kun her på Kviamarka.

Miljøgartneriet er som navnet sier, levende opptatt av miljømessig gevinst. De kjøper spillvarme og CO2 fra sin nærmeste nabo; Tine Meierier. Dette samarbeidet gjør at Miljøgartneriet kan produsere neste 4 ganger mer enn tilsvarende gartnerier i Norge med samme CO2 utslipp. I tillegg brukes det «nyttedyr» til bekjempelse av skadedyr – Et godt miljømessig alternativ i forhold til bruk av kjemiske midler. Og nok en fjær i hatten til Miljøgartneriet: Det Norske Måltid har for 2015 nominert Snack paprikaen til finalen i kategorien Årets det grønne – naturelle!

 

Poteter og litt til fra Sørnes potet og grønnsakpakkeri på Røyneberg

2 generasjoner Lie sammen med Sømme, driver med litt av hvert. På gården på Sørnes finner vi potetpakkeriet, her vaskes og pakkes det poteter hele året. Og vi snakker alle størrelser og 8 sorter; fra den lille snackpoteten til bakepoteten, og fra Kerrs Pink til Mandel. Over 30 bønder fra regionen leverer potetene sine her.

I tillegg dyrker de selv rosenkål, sukkererter og purre. 100 tonn rosenkål og opp til 150 tonn med purre blir dyrket av Lie og Sømme på Sørnes, Kolnes og rundt i «halve» Sola. Og alt leveres direkte til COOP. Nå er sesongen i gang, så vi ønsker alle velbekomme!

 

Fra lokal jord…

Rogaland er Norges matfylke, her har vi «potla og grove» gjennom generasjoner! Og mye har endret seg gjennom årene. Frukt og grønnsaker er en varegruppe som er i konstant utvikling. Nye produkter og varianter kommer til, og andre forsvinner.

Helt sikkert er at du finner et større og bredere utvalg i grønnsakdiskene våre enn noen gang.

Eller som vi sier hos oss i COOP Mega – et hav av fristelser!

 

… til det sunne bord:

Sunt kosthold er også matglede! Og vi vet at et høyt daglig forbruk av frukt og grønnsaker bidrar i stor grad til dette. Du kan enkelt gjøre hverdagsmaten litt sunnere bare ved å legge noe sprøtt, godt og fargerikt i matpakka og velge flere grønnsaker til middag.

Vi reiser stadig mer og smaker nye spennende retter. Ta de gode matopplevelsene med hjem og test dem ut på kjøkkenet ditt. Det er ikke lengre noe problem å få tak i de riktige ingrediensene. Og liker du å ha en oppskrift for å være på den sikre siden, finne du flere på våre nettsider.

 

Visste du at...

Paprika inneholder mye A- og C- vitaminer. Den røde inneholder tre ganger så mye C- vitaminer som appelsin, og den grønne dobbelt så mye. Paprika inneholder også mineraler og fiber.
Gulrot er rik på betakaroten, som blir til A-vitamin i kroppen vår. Ellers inneholder den en del av de andre vitaminene, foruten kalium, jern og masse fiber. Kokte og mosete gulrøtter inneholder hele tre ganger så mye antioksidanter som rå gulrøtter. Når gulrøttene kokes og moses, frigjøres antioksidantene.
 

Oppskrifter med grønnsaker


Fylt paprika med mynteyoghurt

Gulrot, appelsin og ingefarsmoothie

Ovnsbakte rødbeter med linser og chevre

Potetstappe med hvitløk, sellerirot, vårløk

Purreterte med bacon i terninger

Rosenkål med bacon og perleløk

Se alle oppskrifter >>